Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Хасково представя изложбата „Птиците на България през очите на един поляк“

Община Хасково има удоволствието да представи

 

Изложба

 

ПТИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ЕДИН ПОЛЯК

 

Изложбата се осъществява по инициатива на Негово превъзходителство посланика на Полша в България д-р Мачей Шимански

 

Д-р Мачей Шимански, посланик на Република Полша в България, е любител на природата, но проявява най-голям интерес към птиците, които наблюдава активно вече почти 35 години. Приключението с фотографията той започва през 2001 година и оттогава не си представя излизане сред природата без фотоапарат.

Изложбата

 

ПТИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ЕДИН ПОЛЯК

ще бъде експонирана в Младежки център Хасково на 26 януари 2023 година от 17,00 часа лично от нейния автор Н.Пр. посланик д-р Мачей Шимански

 

Изложбата „Птиците на България през очите на един поляк“ ще бъде допълнена с презентация на тема: Как да снимаме птици, представена от автора на снимките, включени в изложбата, посланикът на Полша в България д-р Мачей Шимански, любител на птиците, техен наблюдател от 35 години и фотограф от 15 години. Както той самият подчертава, и в двете области е любител, но има дългогодишен опит и знания, натрупани както по време на наблюденията и фотографирането, така и благодарение на обществената си дейност в полза на птиците. Посланик Мачей Шимански, учредител на Клуба на посланиците, които говорят български, ще представи презентацията на български език.

Когато говори за фотографиране на птици, Мачей Шимански неизменно подчертава, че винаги трябва да помним, че безопасността на птиците и стремежа да не смущаваме живота им, особено през размножителния период, са много по-важни, отколкото заснемането на най-красивата фотография в света. 

 

Заповядайте!

Последна промяна: 20 Януари 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!