Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Хасково представя фотоизложбата „Спортната слава на Хасково“

„Спортната слава на Хасково“ от близкото минало е представена в 60 любителски снимки от личните архиви на имени хасковски спортисти и колекционери. Тя е част от поредицата „Хасково в спомените“ на Община Хасково, която се осъществява по идея на наши съграждани.

Фотографиите припомнят за един от най-проспериращите спортове в Хасково в миналото- мотобол, както и славни моменти от историята на хасковския футбол, борба, вдигане на тежести, баскетбол, лека атлетика и други.

Днес на откриването на експозицията десетки ветерани на спорта с умиление си припомниха славните времена, когато са печелили сърцата на публиката с рекордите и спортсменската си игра. Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева посрещна лично част от хората, донесли спортната слава на Хасково. „Със сигурност  експозицията няма претенции да е изчерпателна. Няма как да бъдат показани всички заслужили хасковски спортисти и шампиони от миналото и от днес. Това по-скоро е един жест към хората, които са прославили града ни в България и по света“, каза Мария Вълчева. Тя благодари и на неуморния колекционер на хасковски спомени Иса Агушев, който предоставя на широката аудитория късчета от славното минало на Хасково. Изложбата „Спортната слава на Хасково“ е част от празничната програма на Община Хасково, посветена на Деня на града- 8 септември.

Последна промяна: 1 Септември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!