Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

​​​​​​​Община Хасково получи престижната трета награда от „PLATFORMAwards 2022” на Съвета на европейските общини и райони

Във френския град Гренобъл се проведе официалната церемония за награждаване на финалистите за наградите „PLATFORMAwards 2022”. Организатор на конкурса е Съветът на европейските общини и райони.

Хасково получава престижната трета награда за сътрудничеството си с партньорите от Община Дуала, Камерун. Община Хасково бе представлявана на официалната церемония по връчване на наградите от заместник-кмета Танер Емин. Инициативата на Съвета на европейските общини и райони има за цел да поощри сътрудничеството между градове от Европейския съюз и партньори от Африка, Азия или Южна Америка.

Членове на журито за определяне на финалистите бяха:

· Г-н Фабрицио Роси – Генерален секретар на Съвета на Европейските общини и региони;

· Г-жа Пиерет Херцбергер – Фофана – депутат от Европейския парламент и Зам.-председател на Комитета за развитие;

· Г-н Емануел Кароз - Заместник-кмет на Гренобъл, Франция;

· Г-жа Пилар Диаз Ромеро – Кмет на Еспулгес де Лобрегдад, Испания.

· Г-н Алесандро Да Ролд – Изпълнителен директор на EU40;

· Г-жа Гертруде Сена Доса – Кмет на Порто ново, Бенин;

·    Г-н Лоренцо Килгрен Гранди – Директор на ситуираната в Париж, Лаборатория за градска дипломация, част от международните центрове на Университета Колумбия, САЩ.

 

Събитието беше част от заключителната конференция по повод „Гренобъл- Европейска зелена столица за 2022 г.“ Темата на форума беше „48 часа за приобщаващ преход“. Дискутираните теми бяха възможностите за реализиране на мерките за енергиен преход в контекста на разрастващите се кризи в Европа, запазване на социалната справедливост и принципа никой да не бъде изоставен. 

 

Община Хасково е оценена с високото отличие, заради партньорството си по проекта "Дуала 1-ви район: Наследство на Юнеско за устойчив град", финансиран от Европейската Комисия. Информация за проекта е на разположение на официалния сайт на Община Хасково:

https://www.haskovo.bg/bg/mezhdunarodni-proekti/proekt-duala-1-vi-rayon-nasledstvoto-na-yunesko-za-ustoychiv-grad-finansiran-ot-ek

Последна промяна: 20 Декември 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!