Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Хасково кани всички граждани и заинтересовани страни на обществено обсъждане във връзка с Плана за устойчива градска мобилност

Община Хасково има удоволствието да покани всички граждани и заинтересовани страни на обществено обсъждане във връзка с изготвения проект на План за устойчива градска мобилност (ПУГМ). Общественото обсъждане ще се проведе на 02.08.2023 година от 17,00 часа в зала „Хасково“ в сградата на Община Хасково.

Планът за устойчива градска мобилност на Хасково е сред приоритетните докменти за Община Хасково. Неговото разработване беше инициирано в изпълнение на Административен Договор № BG05SFOP001-4.003-0001-C01/20.02.2018 г. по проект „ПРОГРЕС- Подкрепа за развитие на общините, градовете и регионите за европейско сближаване”. ПУГМ е стратегически документ, който отговаря на изискванията за  мобилност на хората и бизнеса в града и неговите околности. Целта е да се постигне по-добро качество на живот. Планът следва европейската концепция за планиране на транспорта в градовете за поетапна промяна в подхода към градската мобилност, за да се гарантира, че градските райони на Европа се развиват устойчиво и се стремят към изпълнение на целите на Европейския съюз за конкурентоспособна и ефективно използваща ресурсите европейска транспортна система.

Основните цели на документа включват подобряване на качеството на живот, социалната справедливост, транспортната достъпност, интермодалната интеграция, икономическата жизнеспособност, градската привлекателност, устойчивостта и качеството на околната среда в град Хасково, като гарантира, че всички хора, предприятия и други засегнати страни са включени и се възползват от този процес.

Проектът на ПУГМ  на Община Хасково е достъпен на интернет страницата на Общината - https://www.haskovo.bg/bg/proekti-za-obshtestveno-obsazhdane/proekt-na-plan-za-ustoychiva-gradska-mobilnost-pugm

Вашето мнение е от значение за нас!

 

 

Последна промяна: 25 Юли 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!