Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Хасково изгражда Център за високи постижения съвместно с ПГДС „Цар Иван Асен II“

Община Хасково изгражда Център за високи постижения съвместно с ПГДС „Цар Иван Асен II

 

Община Хасково обяви обществена поръчка по проект „Изграждане на Център за високи постижения към ПГДС „Цар Иван Асен ІI“.

Срокът за подаване на оферти е до 11.10.2023 г.

Община Хасково спечели трети пореден проект по „Национален план за възстановяване и устойчивост“. Целта на предложението е осигуряване на условия за качествено образование, чрез създаване на съвременна образователна среда в ПГДС "Цар Иван Асен II“ Хасково. Идеята е да се създаде модерна и високотехнологична материална база в професионалната гимназия, която да предостави възможност за съвременно обучение по професионална подготовка на учениците в рамките на училищното образование, отговарящо на обществените трансформации в XXI век и променящите се изисквания на пазара на труда.

Новопроектираният център ще бъде в имот публична общинска собственост. В нея ще бъдат разположени шест съществуващи сгради - учебен корпус, общежитие, физкултурен салон, складови сгради, работилници и трафопост. В имота има обособени спортни съоръжения – тенис корт и футболно игрище. Центърът за високи постижения е самостоятелна сграда. Тя ще е на  4 нива с работилница, санитарни възли и складово помещение, котелно помещение със самостоятелно обособен вход. В основната част ще има учебни кабинети и лаборатории- по геодезия, по механизация на горското стопанство, по вградени управляващи системи, лаборатория за изпитване на строителни материали, студио по дизайн с копирен център. В корпуса ще има още зала за събития и техническо помещение,  помещения за учители и архив. Сградата ще бъде енергиен клас ”А”. Отоплението ще е решено с модерни котли на природен газ.

При проектирането на сградата са съобразени изискванията за достъпност и универсален дизайн на елементите на достъпната среда в урбанизираната територия и на сградите и съоръженията. Проектът включва и благоустрояване на прилежащите терени към сградата.

За обекта е налице оценен и одобрен инвестиционен проект. Прогнозна стойност: 1 400 420,12 лв. без ДДС. Срок: до 510 календарни дни.

 

Последна промяна: 20 Септември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!