Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Хасково и РИМ Хасково обявяват конкурси за рисунка и есе на тема: ХАСКОВО – ГРАДЪТ НА ТРАКИЙСКИТЕ ВОЕВОДИ

Община Хасково и РИМ Хасково обявяват конкурси за рисунка и есе на тема: ХАСКОВО – ГРАДЪТ НА ТРАКИЙСКИТЕ ВОЕВОДИ

Община Хасково и Регионален исторически музей Хасково обявяват конкурси за рисунка и есе на тема „Хасково-градът на тракийските воеводи“. Конкурсите са посветени на 179 години от рождението на легендарния български герой Капитан Петко Войвода- почетен гражданин на Хасково.

В конкурсите могат да участват ученици от Община Хасково. Всеки участник може да представи по една рисунка и/или едно есе на тема „Хасково-градът на тракийските воеводи“. В процеса на подготовка на творбите всички деца и ученици могат да ползват за консултанти експертите от РИМ-Хасково.

Материалите за участие в конкурса трябва да бъдат представени до 17,00 часа на 11 декември 2023г./понеделник/. Всеки участник предоставя актуален телефонен номер и имейл за контакт, посочва училището и класа, в който учи.

Есетата се изпращат на електронна поща: m.slavov@haskovo.bg или на хартиен носител на Милен Славов- гл. експерт "Образование" в Община Хасково, до 17,00 часа на 11 декември 2023г./понеделник/.

Рисунките трябва да бъдат представени в Община Хасково: на Милен Славов- гл. експерт "Образование", до 17,00 часа на 11 декември 2023г./понеделник/.

Рисунките ще бъдат оценявани от художниците:

Татяна Форева, Неделчо Кучков и Борислав Данев-Борку

Есетата ще бъдат оценявани от жури в състав:

Д-р Веселина Узунова – историк, Левент Халил – филолог и Величка Георгиева – учител и изследовател на живота и делото на Капитан Петко Войвода.  

Отличията за най-въздействаща рисунка и есе ще бъдат връчени на церемония на 18 декември – когато се навършват 179 години от рождението на Капитан Петко Войвода. Часът и мястото на церемонията ще бъдат обявени допълнително.

Последна промяна: 17 Ноември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!