Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Хасково и Регионален исторически музей Хасково организират „Хасковското семейство в края на 19 и началото на 20 век“

Община Хасково и Регионален исторически музей Хасково организират „Хасковското семейство в края на 19 и началото на 20 век“. Инициативата е посветена на 21 ноември- Ден на християнското семейство. В понеделник от 10,00 часа в една от най-красивите възрожденски къщи в Хасково- Паскалевата къща, ще си припомним традициите и бита на хасковските семейства от следосвобожденската епоха. В Паскалевата къща са съхранени колекции от предмети от бита на заможните хасковски фамилии. Етнографската експозиция там е открита през 1971г., и е първата в България, показваща градски бит. В представянето на традиционните християнски хасковски семейства ще участват етнографи от РИМ Хасково и бъдещи актьори от Театралната трупа към Младежки център Хасково с ръководител Иванка Шекерова.

На 21 ноември /понеделник/ Паскалевата къща ще остане отворена до 15,00 часа за всички желаещи да разгледат уникалната ѝ експозиция и да чуят разказите на хасковските етнографи за живота на хасковските фамилии преди повече от 100 години.

Последна промяна: 17 Ноември 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!