Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Хасково и МКБППМН организират поредица от инициативи, посветени на Деня на розовата фланелка

 

Община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организират поредица от инициативи, посветени на Деня срещу тормоза в училище или по-популярен като Ден на розовата фланелка

 

На 12 февруари 2024г. /понеделник/ от 14,00 часа, в зала „Хасково“ Община Хасково, МКБППМН и Окръжен съд Хасково организират среща-дискусия с ученици на тема: „Насилие и тормоз в интернет пространството“. Гост – лектор е Антоанета Василева, Координатор на Националния център за безопасен интернет. Основни акценти са  актуалните рисковете за децата в интернет- онлайн тормоз, разговори с непознати, попадане на неподходящо съдържание, игри с насилие, прекомерна употреба на устройства и др. В хода на дискусията ще бъдат коментирани  рисковете и последствията от определено поведение в интернет, умения за разпознаване на злоупотреба и онлайн тормоз, документиране на доказателства, разговор с доверени възрастни и използване на консултативната линия на Центъра за безопасен интернет.

Денят срещу тормоза в училище, известен като Ден на розовата фланелка, ще бъде отбелязан на 28 февруари. В този ден нека всички носим розово, за да заявим своята нетърпимост към тормоза и насилието!

От 10.30 часа в Зала „Хасково“  ще се проведе дискусия с децата на тема „Училищен тормоз. Разпознаваме ли го и как да му противодействаме.“ Веднага след това ще бъде излъчен документалният филм "Агресия", предоставен на МКБППМН Хасково безвъзмездно от Асоциация „Докосни дъгата“ https://www.youtube.com/watch?v=QkNgjop7lw0 . Филмът е финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности на Министерството на младежта и спорта.

От 12.00 часа, пред сградата на Община Хасково ще се проведе флашмоб на децата от училищата в община Хасково с приятелски поздрав, подаряване на добри послания, розова снимка за спомен и др.

Поканени са всички деца и ученици, които искат да кажат Не на тормоза!   

 

Последна промяна: 6 Февруари 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!