Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Хасково и Авто-мото клуб Хасково организираха първото съвместно авто, мото и авио шоу на пистата на бившето летище Узунджово

Община Хасково и Авто-мото клуб Хасково организираха първото съвместно авто, мото и авио шоу на пистата на бившето летище Узунджово.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев получи плакет за съдействието и подкрепата за автомобилния спорт. Грамота за подкрепа на груповия полет на Петата въздушна обиколка на България от командира на българските военновъздушни сили генерал-майор Димитър Петров и председателя на УС на Фондация „Български ВВС“ бригаден генерал о.з. Спас Спасов получи заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев.

Зрелищното авто, мото и авио шоу бяха наблюдавани от повече от 5000 души. Виртуози-пилоти демонстрираха стънт шоу с мотоциклети и автомобили, а автородеото и офроуд демонстрациите предизвикаха силни емоции сред публиката.

Автомобилният състезател и многократен победител в национални ралита Илия Царски поздрави организаторите и инициаторите на спортната проява и заяви: „Подкрепям #каузата да се възобнови писта Узунджово, защото магистралите не са писта“. Бригаден генерал о.з. Спас Спасов поиска втори живот за това място. „Да се използва за #авиация и спортни цели“, поиска той и призова хасковлии да пазят този терен и да настояват теренът на бившето летище да се съхрани за #спорт и полети.

В шоуто участваха три самолета, които прелетяха над публиката. След десетилетие прекъсване на #Узунджово отново кацаха и излитаха самолети.

Най-добрите в управлението на автомобили на две гуми изумиха публиката, която ги награди с бурни аплодисменти. Сред майсторите в шофирането бяха Венци и Добромир от „Екстрийм тим“ и Стоян Иванов, които стана трети на Световно първенство. Шоуто приключи с томбола и екстремни награди за печелившите.

Последна промяна: 25 Септември 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!