Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Нови осем проекта ще финансира Община Хасково по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура

Нови осем проекта ще финансира Община Хасково по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура, реши на свое заседание Комисията, която оценява проектните предложения. За втори етап на финансиране са подадени 17 проекта. На първия етап одобрените за финансиране и изпълнение проекти на местните културни институции, творци и организации бяха 39. Годишният бюджет, който по предложение на кмета Станислав Дечев е утвърден от Общинския съвет за финансиране на местните културни инициативи, е 220 000лв.

На заседание, проведено на 15 юни 2023 г., Комисия в състав: председател Йорданка Иванова - началник-отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в Община Хасково и членове: Гергана Петрова- общински съветник, Иван Иванов- общински съветник, Снежана Михайлова- общински съветник, Диана Илиева- служител на Община Хасково, Валерия Каварджиева- предложение на местни културни сдружения и организации и Славейко Андонов- предложение на местни културни сдружения и организации, разгледа, оцени и класира постъпилите в Община Хасково проектни предложения по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково на втори етап на кандидатстване. 

Постъпили са 17 проекта на обща стойност 79 708 лв. по направления: „Читалища“, „Културни инициативи“, „Мобилност“ и „Утвърдени значими събития“. Комисията одобри за финансиране 8 от тях на обща стойност 33 197 лв.

Списъците с резултатите от работата на комисията за класираните и некласирани проекти на втори етап на кандидатстване ще намерите на следния линк: https://www.haskovo.bg/bg/finansovo-podpomagane-na-mestnata-kultura/rezultati-ot-klasirane-vtori-etap

Одобрените проектни предложения от втори етап на кандидатстване,  съгласно Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в  Община Хасково за 2023 г.:

Направление „Културни инициативи“:

1.         Фондация "Елена Благородна- човечността е непреходна" гр. Хасково Отпечатване на Списание CODIFY 2023 – ХАСКОВО - КУЛТУРНАТА СРЕДА НА ТАЛАНТИТЕ и представяне на 1 ноември 2023 г. – Ден на народните будители.

2.         Елена Ангелова Попова

Създаване на мажоретен танцов спектакъл, изграден изцяло и само върху всички категории с помпони – най-атрактивният атрибут в мажоретните дисциплини. Представяне на спектакъла на 20.12.2023 г. в Младежки център -Хасково.

3.         Сдружение "Сдружение за култура Хасково 2015"

Издаване на книга, организиране на изложба, представяне на книги, творчески срещи и др. инициативи. Период на проекта - септември 2023 г.- март 2024 г.

Направление „Читалища“:

1.         НЧ "Пейо Яворов-1982", гр. Хасково

Реализиране на проект "Хайде да творим и се веселим през лято 2023" - провеждане на занимания за деца през лятото.

2.         НЧ "Н.Й.Вапцаров-1964", гр. Хасково

Провеждане на безплатни занимания с деца и възрастни в читалището и организиране на поредица от културни събития на открито в парка до читалището и др. инициативи.

Направление „Мобилност“:

1.         Тракийско дружество "Георги Сапунаров" - Хасково

Участие на ПАНПТ  "Китна Тракия" - Хасково в Национален тракийски събор- поклонение в гр. Маджарово, 30.09 - 01.10.2023 г.

2.         Вокален ансамбъл "Орфей+"

Участие на Вокален ансамбъл "Орфей+" в Първи национален хоров фестивал "Нека да е лято" - гр. Бургас, 30.06.2023 г. - 02.07.2023 г.

Направление „Утвърдени значими събития“:

1.         Янко Митев Митев

Организиране и провеждане на 22-ро издание "Каунь Фест" 2023 г. в гр. Хасково, 8 - 9.09.2023 г.

 

 

 

 

 

 

 

Последна промяна: 22 Юни 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!