Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Националeн пленер по живопис „Цветовете на града” Хасково 2023


 

„Цветовете на града“ е темата, която тази година предизвиква творческия талант на художници от цялата страна. Те участват в Националния пленер по живопис „Цветовете на града”. Той се организира от Община Хасково, в партньорство със Сдружение „Дружество на Хасковските художници“ /ДХХ/ и Художествена галерия Хасково. Пленерът е традиционен и е част от Културния календар на Община Хасково.

Картините с вълшебните цветове на Хасково ще бъдат показани най-напред пред  хасковската. Това ще се случи на 2 септември /събота/  в Художествена галерия „Форум“ от 18:00 часа.

Живописците, приели предизвикателството „Цветовете на града” Хасково 2023:

Владимир Пенев – един от най-известните съвременни творци от София, работещ в областта на живописта. Негови творби са притежание на галерии в страната и чужбина. Вярва в приятелството и често цитира думите: ”Приятелството е размяна на достойнство”.

Радостин Дамасков /Рад/ - той е скулптор от Бургас. Автор на паметника на Петя Дубарова, Александър Георгиев /Коджакафалията/. Автор е и на първи нулев километър в Бургас.

Диана Папазова – казва, че да нея живописта е синоним на чувство. Творбите на художничката представляват рефлекси на видяно и преживяно. Тя е от Пловдив, а нейни творби са оценени високо от публиката в страната и чужбина.

Елеонора Хаджиниколова - работи в живопис, иконопис, стенопис. Тя е от Пазарджик и вече е представила двадесет самостоятелни изложби в страната и чужбина. Нейни творби притежават редица галерии у нас и частни колекционери в цял свят.

Ралица Петрова - художник от Хасково, декоратор в Театър „Иван Димов” - Хасково.

Борислав Данев - художник от Хасково, който казва, че не е лесно да се правят весели картини.

Неделчо Кучков - художник от Хасково. Творецът правещ „елегантен сюрреализъм”.

Татяна Форева – тя е художникът, който се намира между Художествена галерия - Хасково и изкуството, търсеща и все още не намираща баланса.

 

Последна промяна: 30 Август 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!