Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

На галаконцерт тази вечер в Хасково бяха наградени най-добрите изпълнители на стари градски песни и шлагери от Националния конкурс „С песните на Ари“

На галаконцерт тази вечер в Хасково бяха наградени най-добрите изпълнители на стари градски песни и шлагери от Националния конкурс „С песните на Ари“.

Победител в категория „Вокални групи“ е Мъжка вокална група „Авролева“ от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1894“ Тополовград. Най-добри в категория „Камерни състави“ са Трио „Рокива“ Хасково. За индивидуално изпълнение при жените първата награда е за Еленка Николаева от Фондация „Съпричастие“ Варна, при мъжете отличието е за Тодор Николов от Тополовград. За най-добро изпълнение на песен от репертоара на Аспарух Лешников първата награда журито присъди на Теменужка Тюфекчиева от Перник, а за авторска песен в стила на старата градска песен отличието е за Райна Горинова от НЧ „Хр. Г. Данов“ Пловдив. За най-добро изпълнение на шлагер от 60-те години на ХХ век наградата получава ВГ „Нежни думи“ от ОНЧ „Заря-1858“ Хасково, а наградата за акомпанимент журито присъди на Стойчо Чобанов и Росен Пурлантов от Тополовград.

XXII Национален конкурс-фестивал на старата градска песен „С песните на Ари“ се организира от Община Хасково и е посветен на ненадминатия български тенор Аспарух Лешников – Ари.

 

Последна промяна: 11 Юни 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!