Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Многохилядно шествие в Хасково на 24 май

Хиляди деца, ученици, родители, преподаватели, дейци на изкуството и културата, граждани и гости на Хасково се включиха в слънчевото празнично шествие по повод 24 май.

По традиция шумното шествие на буквите премина през централната градска част. А на комплекс „Спартак“ с най-високите отличия „Ученик на годината“ бяха наградени носителите на титлите за тази година.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев поздрави всички по повод най-чистия и свят български празник. „Бъдете горди с българските първоучители и работете с достойнство и вяра за Хасково!“, призова градоначалникът.   

Станислав Дечев удостои с приза „Ученик на годината в областта на спорта“ Стефанина Захариева от Спортно училище „Стефан Караджа“. „Ученик на годината в хуманитарна област“ наградата заслужиха Йоана Аврамова от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и на Мартин Найденов от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. „Ученик на годината в природоматематическите науки“ са Стела Бинева и Цветомир Стайков от ПМГ„Акад. Боян Петканчин“, а най-добрият ученик в областта Професионално образование е Даниел Маджаров от ПГДС „Цар Иван Асен Втори“. 

Празникът на българската писменост и просвета в Хасково продължи с концерт на децата от музикалните школи и училища в Хасково: Клуб „Мажоретки“ от ОУ „Любен Каравелов“ с ръководител Антония Иванова, Вокална група „Щурче“ от ДГ № 11 с ръководител Диляна Гъркова, Михаил Евтимов от СУ„Стефан Караджа“, Група „Танцово изкуство“ с ръководител Милена Налбантова, Танцов състав „Гайтанче“ с ръководител Мишо Кадиев от ОУ„Св. Кл. Охридски“,  Вокална група „Заедно в изкуствата и спорта“ от ОУ „Шандор Петьофи“ с ръководител Мариана Димитрова, Вокална група към ОУ “Васил Левски“, с. Книжовник с ръководител Михаил Паскалев, Танцова група с ръководител Диана Делчева, Шукран Сабриева и Величка Михайлова от ОУ „Никола Вапцаров“ с ръководител Стилияна Ангелова, Вокална група от ФСГ„Атанас Буров“ с ръководител Даниел Ленков.

 

 

Последна промяна: 24 Май 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!