Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Легендата на националния отбор по баскетбол Станислав Станков подари на Община Хасково шампионските купи, спечелени от звездния женски баскетболен отбор “Хасково 2012”

На 5 март тази година чествахме 7 години от първия исторически златен успех за град Хасково в колективните спортове, последван няколко месеца по-късно от следващ такъв, на 30 април 2017 г.

През сезон 2016/2017 женският баскетболен “Хасково 2012”, под ръководството на Елена Станкова, донесе за Хасково историческите за града постижения – златен медал за Купа България и Шампионска титла от Държавното първенство на Република България. Елена Станкова е първата жена треньор в историята на българския баскетбол, печелила шампионската титла в България и златен дубъл в един сезон.

Днес легендата на националния отбор по баскетбол Станислав Станков подари на Община Хасково шампионските купи. „Мястото на тези две престижни отличия е в Община Хасково, защото успехите принадлежат на целия град и са за всички хора. Благодаря на кмета Станислав Дечев, който първи прояви отношение и ги приема. Изказвам благодарности и на хилядите привърженици на отбора, защото нямаше да успеем без тяхната всеотдайна подкрепа и изявената им спортна принадлежност“, каза при връчването на отличията Станислав Станков.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев благодари за жеста на Станислав Станков и на семейството му за това, че споделят отличията на звездния баскетболен отбор на Хасково с целия град. „Изключително високо ценя жеста Ви. Вие сте пример за младите хора и за всички, които обичат спорта, баскетбола и Хасково. Благодаря Ви за това, че сте посветили целия си жизнен път, опит и енергия на града ни. Вярвам, че високите успехи идват тогава, когато работим с Хасково в сърцето!“, каза при приемането на шампионските купи кметът Станислав Дечев.

Престижните отличия от днес имат своето специално място във витрините на високите постижения на хасковските спортисти в Община #Хасково.

#ХасковоМоже #баскетбол #шампиони #успех #спорт с #ХасковоВсърцето

Последна промяна: 6 Март 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!