Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът Станислав Дечев откри „Панорама на професиите“ в Хасково

Кметът Станислав Дечев откри „Панорама на професиите“. Форумът се организира от РУО #Хасково със съдействието на Областния управител Гинка Райчева.

„Поздравявам Областния управител и РУО на МОН за прекрасната инициатива, която продължават за поредна година. Голямата заслуга за тази организация е на директорите, а огромният принос за тези прекрасни щандове и демонстрации на професии е на всички #ученици“, каза в приветствието си кметът Станислав Дечев. Той сподели, че е бил силно впечатлен от представянето на професиите в ПГТ „Александър Паскалев“ преди седмици. „Тогава един ученик направи прекрасно изказване и каза, че работят във взаимодействие с колегите си. Това много ме зарадва, защото професионализмът се гради още в училище и от там ние разбираме кои са нашите колеги и как трябва да работим в #екип“, подчерта градоначалникът. „Надявам се на по-голям интерес от страна на родителите към „Панорама на професиите“ и нека се вслушат в избора на децата за професионално образование“, каза още кметът Станислав Дечев.

В „Панорама на професиите“ участват ПГДС „Цар Иван Асен II“, ПГТ „Александър Паскалев“, ПГЛП „Райна Княгиня“, ФСГ „Атанас Буров“, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“, ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров“- Димитровград, СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ Минерални бани. През целия ден ученици и родители имат възможност да посетят щандовете на училищата, да разговарят с преподаватели и настоящи ученици и да получат информация за перспективите на професионалното образование и възможностите за кандидатстване.

#ПанорамаНаПрофесиите #ХасковоМоже #Образование #ДецатаНаХасково

Последна промяна: 6 Юни 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!