Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев връчи наградите на най-добрите отбори в Националното състезание „Мебели, стилни мебели и дърворезба“

Отборът на Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ спечели първо място в категорията „Стилни мебели“ в Националното състезание „Мебели, стилни мебели и дърворезба“. Отборът шампион е в състав Даниел Маджаров, Мартин Георгиев и Атанас Христов, с ръководител е Тихомир Жеков.

Хасковската професионална гимназия е домакин на престижното състезание, в което участват 10 гимназии от цялата страна със специалности дървообработване, вътрешна архитектура и дърворезба.

В продължение на два дни учениците показаха модерни, елегантни и иновативни решения в три категории – мебели, стилни мебели и дърворезба.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев връчи наградите на най-добрите отбори. Победител в отборната надпревара е Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ Тетевен. Второто място спечели отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II“, а третото място заслужи екипът на Национална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“ Русе.  

Даниел Маджаров от хасковския тим заслужи специална награда за иновативен дизайн.

Първи в категория „Мебели“ е Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“ – Русе, а в категория „Дърворезба“ първенец е Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дизайн „Христо Ботев“ – Пловдив.

Директорът на ПГДС „Цар Иван Асен II“ Маргарита Топалова благодари на всички отбори за участието и професионалното представяне, както и на партньорите на училището, сред които и Лесотехнически университет София. Най-добрите мебели и дърворезби от състезанието бяха изложени в РИМ-Хасково.

Последна промяна: 28 Април 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!