Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

​​​​​​​Кметът на Община Хасково Станислав Дечев, изп. директор на МБАЛ д-р Георги Гелов и областният управител Гинка Райчева откриха модернизираното отделение по неонатология

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев, изпълнителният директор на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов и областният управител Гинка Райчева прерязаха лентата на обновеното и модернизирано отделение по неонатология в МБАЛ Хасково. За да поздравят работещите в АГ-сектора, тук бяха народни представители, председателят  на Общински съвет Хасково Таня Захариева, заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева и Динко Тенев, управителят на РЗОК, представители на бизнеса, лекари от други отделения в болницата, управители на ДКЦ, родители на деца, родени тук и преминали през грижите на хасковските специалисти-неонатолози. 

„Процесът на обновяване на АГ– комплекса започна през 2016 година и стъпка по стъпка, с много труд и упоритост, успяваме да обновим отделенията в този комплекс. След като реновирахме АГО и реанимацията, дойде ред на неонатология. Преди година пък  напълно обновихме Детско отделение. Така успешно приключва проектът на болницата за подобряване на майчиното и детско здравеопазване“, каза в приветствието си към гостите д-р Георги Гелов. Той благодари на кмета на Община Хасково Станислав Дечев и на целия екип на администрацията, които успяха да защитят най-мащабната инвестиционна концепция в Южен централен район, където МБАЛ Хасково е партньор.

„Поздравявам д-р Гелов за неспирните усилия да се обновява и модернизира нашата болница. Тук обаче искам да подчертая, че аз, д-р Гелов и всички управленци създаване добри условия за работа, влагаме труд и усилия, за да ги има тези условия. Но най-важни са хората. Затова днес пред Вас благодаря на всички лекари, медицински сестри, акушерки, санитари и всички, които работят в болницата. Вие сте хората, които осмислят и изпълват със съдържание онова, което ние правим“, каза кметът на Хасково Станислав Дечев.

Бебетата, които се нуждаят от грижа ще бъдат преместени в просторните модерни зали на обновеното отделение по неонатология в Хасково. Капацитетът му е 20 деца. Апаратурата е от последно поколение и позволява грижи, които съответстват на съвременните стандарти.

Последна промяна: 31 Май 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!