Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и управителят на „Enery Element Никола Газдов откриха първия международен детски футболен турнир „Enery Element Cup“

 

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и управителят на „Enery Element Никола Газдов откриха първия международен детски футболен турнир „Enery Element Cup“. Близо 100 деца- футболисти от България, Сърбия и Румъния в продължение на три дни ще си оспорват приза – първи носител на купата „Enery Element Cup“ Хасково 2022г.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев приветства с добре дошли малките футболисти и техните треньори от едни от най-елитните футболни школи на Балканите. „Идеята за този футболен празник възникна в средата на лятото и се радвам, че за това кратко време с г-н Газдов успяхме да направим организацията, така че днес да сме заедно на терена. Амбицията ни е да направим турнира традиционен и всяка година в Хасково да посрещаме бъдещите футболни звезди не само на България, но и на Европа. Надявам се жителите на Хасково и гостите на града да се радваме на красив футбол, честна игра и нека най-добрият победи“, каза кметът на Хасково Станислав Дечев.   

„Щастлив съм да ви приветствам тук и съм настроен да видя красиви футболни срещи. Вярвам, че сега ще покажете какво точно са ви научили вашите треньори. Не успях да стана футболист, но от спорта научих много. Спортът те прави по-силен човек“, с тези думи управителят на    „Enery Element“ Никола Газдов се обърна към малките футболисти. Той благодари на кмета на Хасково за това, че заедно организират Международния турнир. „Всяка следваща година този турнир ще става все по-добър“, увери Никола Газдов.

Осем отбора с футболисти, родени през 2013 година, участват в първия международен турнир „Enery Element Cup“ Хасково 2022г. В група А играят „Бригада“- Димитровград с треньор Диан Димов, „Рабона“ Белград, Сърбия, с треньор Никола Гърбич, „Ботев“- Пловдив с треньор Александър Грънчарски и „Болярчета“ – Велико Търново с треньор Николай Колев. В група Б са отборите ОФК „Хасково“ с треньор Емил Ангелов, „Академия Хаджи“, Румъния, с треньор Катале Чардулеску, „Левски“ София с треньор Християн Христов и „Локомотив“ Пловдив с треньор Филип Костадинов.

Турнирът продължава да неделя. Срещите се играят на стадион „Хасково“.  

Последна промяна: 9 Септември 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!