Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и Председателят на УС на Дружество „България“ в Комотини Генка Пападопулос подписаха днес меморандум за сътрудничество

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и Председателят на УС на Дружество „България“ в Комотини Генка Пападопулос подписаха днес меморандум за сътрудничество. Г-жа  Пападопулос е директор на Второто българско неделно училище „Св. Иван Рилски“ в Комотини, Гърция. Сред официалните гости на официалното подписване на меморандума  в Община Хасково беше и д-р Станка Колева, която е директор на Първото българско училище в град Кавала. Сътрудничеството между Хасково и българското училище в Кавала стана по инициатива на кмета Станислав Дечев и след Общински съвет Хасково.

Гостуващите директори на българските училищата благодариха на Хасково за вече получената помощ от учебни чинове и дъски. Предстои и задълбочаване на сътрудничеството между двете страни. Двустранни гостувания на ученици в Комотини и Хасково, както и подпомагане на децата от училище „Св. Иван Рилски“ за старта на новата учебна година.

Последна промяна: 7 Септември 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!