Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и изпълнителният директор на „Тринити кепитъл“ АД Стоян Колев откриха официално един от най-очакваните проекти в Хасково и областта– „Ритейл парк Хасково“

Днес официално беше открит първият търговски комплекс тип МОЛ на открито в Хасково. Първата копка на „Ритейл парк Хасково“ беше направена в края на април тази година, а днес търговските обекти вече посрещат клиенти.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев поздрави инвеститорите за избора им да изградят един от най-успешните си проекти в Хасково. „Измина точно една година откакто Вие представихте прекрасните си намерения за инвестиция в Хасково“, припомни кметът Станислав Дечев. „Философията на Община Хасково е да подпомага инвеститорите, затова ние веднага изпратихме писмо на държавата, за да придобием терен за улица, която да обслужва търговските комплекси тук. Отговорът от държавата дойте преди месец и сега следват стъпките за по-нататъшно подпомагане на всички инвеститори в района“, каза още градоначалникът. „Искам искрено да Ви благодаря за това, че избрахте Хасково и да Ви поздравя, че в тази трудна година на инфлация, успяхте в срок да изпълните обекта. Искам да благодаря и всички хора, които живеят наблизо, че понесоха неудобствата на строителството, за да можем всички заедно от днес нататък да се радваме на този търговски комплекс!“, каза Станислав Дечев.

Изпълнителният директор на „Тринити кепитъл“ АД Стоян Колев благодари на кмета на Община Хасково и на екипа му за коректната работа. „Работим в доста общини, но такъв позитивизъм, съдействие и безкористно отношение като административни процедури и консултации, рядко получаваме другаде. Това е много висока оценка за управлението на града, защото е създаден  подходящ инвестиционен климат и затова инвестициите се случват“, каза още Стоян Колев.

От днес в Хасково обекти отвориха няколко европейски и български модни гиганта. Това са брандовете Sinsay, който ще работи на над 1400 кв.м., New Yorker и КиК, които предлагат основно дамска и мъжка мода, детски дрехи и аксесоари, полският бранд Pepco, една от най-предпочитаните дрогерийни верига „dm“, обувният гигант CCC със своето богато разнообразие на обувки и аксесоари, водещата българска компания за спортни стоки Sport Depot, която стъпва в Хасково за първи път със свой собствен магазин с централизирано управление на територия от внушителните 400 кв.м. В „Ритейл парк“ Хасково са още аптечна верига Subra, брандът за очила и аксесоари – Оптики Joy, застрахователния брокер SDI. Търговският комплекс разполага с парко места и зарядни станции за електроавтомобили.

В деня на голямото откриване DJ Педро ще забавлява гостите, а черешката на тортата ще бъде участието на една от най-харесваните музикални звезди у нас ДАРА, която ще се качи на сцената на „Ритейл парк Хасково“ в 17 ч.

Последна промяна: 14 Декември 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!