Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев даде символичен старт на Международна военно-симулативна игра VIPER 7

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев даде символичен старт на Международна военно-симулативна игра VIPER 7. Еърсофт-общността от България и чужбина за втора поредна година избира бившата авиобаза „Узунджово“, за да проведе една от най-мащабните си полеви игри.

От днес до неделя без прекъсване над 400 играчи ще разгърнат на авиобаза „Узунджово“ симулация на военен конфликт, осъществена чрез средствата на еърсофта.

Преди старта на реалните действия представителите на Еърсофт-общността демонстрираха въоръжението и техниката, с които ще водят битки във VIPER 7. Екипировката представлява точни реплики на съществуващи бойни оръжия и системи, които изстрелват 6 мм. или други безопасни проектили на дистанции до 100 м.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев благодари на Сдружение „Еърсофт София“ за това, че за втора поредна година популяризират Хасково като успешна и атрактивна дестинация. „Хасково разполага с изключителна база за подобен род игри. В следващите три дни тук ще се провеждат симулациите на военния конфликт, в който участват отбори от България, Гърция, Румъния и други държави. В същото време участниците и техните семейства са гости на града ни. Те имат възможност да разгледат Хасково и да оценят предимствата му като туристическа дестинация. Затова съм убеден, че това е една от възможностите за популяризиране на Хасково като атрактивен туристически център“, коментира Станислав Дечев.

Той пожела успех на всички участници във военно-симулативната игра и заяви, че #Хасково за пореден път казва „Да на играта! Не на войната!“

#ХасковоМоже #ДаНаИграта #НеНаВойната #VIPER7 #Вайпър7

 

Последна промяна: 8 Септември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!