Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът на Хасково Станислав Дечев и кметът на Люлебургас Мурат Геренли подписаха днес Протокол за сътрудничество между побратимени градове

Кметът на Хасково Станислав Дечев и кметът на Люлебургас Мурат Геренли подписаха днес Протокол за сътрудничество между побратимени градове. Домакин на официалната церемония беше турската община Люлебургас. На официалното подписване на документа за побратимяване присъстваха генералният консул на Република България в Одрин Борислав Димитров, заместник-кметът на Хасково Танер Емин, Сунай Алиев- общински съветник - член на ПК „Евроинтеграция, участие по оперативни програми и международни връзки“ в Общински съвет Хасково, Ваня Христова – директор на Дирекция „Европейски и национални програми и проекти и екология“, представители на местната власт в Люлебургас.

„Днес официално подписахме Протокол за сътрудничество между Хасково и Люлебургас и вече имаме идеи как да работим заедно по проекти в областта на културата, туризма, спорта, младежките дейности и образованието. Готови сме да надградим тези намерения с още инициативи, които ще ни подскажат хората и бизнеса от Люлебургас и Хасково“, каза кметът на Хасково Станислав Дечев.

В Протокола за сътрудничество е записано, че побратимените градове ще си сътрудничат и насърчават осъществяването на съвместни инициативи, проекти и дейности в областите култура и изкуство, младежки дейности и образование, климатични промени, околна среда, местно икономическо развитие, туризъм, социални услуги, енергийна ефективност и други. Хасково и Люлебургас ще си сътрудничат в процесите на съвместно разработване на проекти и дейности чрез местни публични институции и неправителствени организации, образователни институции, бизнес камари и др.

Последна промяна: 30 Януари 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!