Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът на Хасково инспектира хода на строителните работи в междублоковото пространство на бл. 61-63 на бул. “Васил Левски“

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и заместникът му Динко Тенев инспектираха днес хода на строителните работи в междублоковото пространство на бул. 61-63 на бул. “Васил Левски“.

„Това е един от обектите, който върви с изключително добри темпове. Изпълнението започна в края на октомври миналата година, а към днешна дата близо 70% от дейностите вече са завършени“, съобщи кметът Станислав Дечев. „Работи се мащабно. Проектирахме и направихме реконструкция на съществуващите водопроводи и канализации в имота. Изградихме нови сградни водопроводни и канализационни отклонения, направено е отводняване на терените. Двата основни съществуващи автомобилни достъпа се запазват като местоположение, а паркингите се възстановяват напълно и се запазват паркоместата. Нова е и осветителната инсталация. Пред завършване са детски площадки за най-малките, спортна зона с фитнес на открито, кът за отдих и други“, разказа кметът на Хасково. „Политиката на общината е да проектира и изпълнява повече междублокови пространства. Защото хората се нуждаят от тях, затова приемаме всички предложения на гражданите и работим по тях. Сега има европейски програми за подобряване на градската среда и ще се възползваме от тях за благоустрояване на повече междублокови пространства в целия град“, увери Станислав Дечев.  

Последна промяна: 30 Март 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!