Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Изложба, посветена на 130 години от рождението на Елисавета Багряна - „Как ще спреш ти мене волната…“

Литературните дни „Южна пролет“ Хасково 2023 започнаха с откриване на изложбата, посветена на 130 години от рождението на Елисавета Багряна. Експозицията „Как ще спреш ти мене волната…“ беше представена в #Хасково от директора на Националния литературен музей Атанас Капралов и Катя Зографова- автор на книгата „Играещата със стихиите“.

„Поздравявам организаторите на Литературни дни „Южна пролет“ в лицето на Община Хасково за това, че съхраняват и надграждат този празник на словото и творчеството. Вярвам, че именно от „Южна пролет“ ще тръгнат новите съвременни поети“, каза при представянето на експозицията Атанас Капралов.

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева подчерта, че гостуването на изложбата в Хасково е висока оценка за значимостта на "Южна пролет" и покани всички жители и гости да се включат в проявите от програмата на литературните дни.

Днес "Южна пролет" продължава с концерт на Акустично джаз трио от 16,30 часа пред галерия „Форум“.

Официалното откриване на Литературни дни „Южна пролет“ е днес от 18,00 часа пред ДКТ „Иван Димов“.

Веднага след запалването на лауреатския огън, ще бъде представена антологията „Спектър на земните звуци“, а празничната вечер ще продължи с концерт на дует „Шик“.

Последна промяна: 26 Април 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!