Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Хасково се включва в световната кампания „16 световни дни срещу насилието над жени”

Община Хасково за трета поредна година подкрепя кампанията „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пола“. Това е инициатива на ООН срещу насилието над жени. Кампанията стартира ежегодно на 25 ноември– Международен ден против насилието над жени и приключва на 10 декември– Международен ден на правата на човека, символизирайки връзката на насилието над жени и човешките права. Защото насилието над жени е нарушение на човешките права.

За поредна година Фондация „Български център за джендър изследвания – клон Хасково“ и фондация „Х&Д Джендър Перспективи“, като част от „Алианс за защита срещу насилие основано на пола“, са партньори в провеждането на кампанията на местно и национално ниво, като заедно с ГД „Национална полиция“ и ОД на МВР Хасково са подготвили поредица от инициативи.

За трети пореден път Община Хасково се включва в кампанията и съвместно с Фондация „Български център за джендър изследвания – клон Хасково“ и фондация „Х&Д Джендър Перспективи“ ще отбележим началото на 16 дневната кампания като осветим Камбанарията до монумента на Света Богородица в парк Ямача в оранжево- в знак на съпричастност към жертвите на домашно насилие.

 

Последна промяна: 24 Ноември 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!