Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Хасково се включва в инициативата „Часът на Земята 2023: Общ дом. Общо бъдеще“

Община Хасково се включва в инициативата на международната природозащитна организация WWF и се присъединява към 17-ото поредно издание на най-мащабната глобална природозащитна инициатива „Часът на Земята“.

На 25 март 2023 г./събота/ от 20:30 до 21:30 ч. в подкрепа на каузата „Часът на Земята 2023: Общ дом. Общо бъдеще“ ще бъдат загасени светлините на Монумент „Света Богородица“ и Камбанарията до него.

Тази година WWF посвещава своята инициатива на опазването на дома на дивите животни.
За по-малко от един човешки живот сме загубили 69% от дивите животни по света. Днес многообразието от живи създания на планетата и техните местообитания зависят почти изцяло от човека и неговите действия.
Как да спрем тази загуба на живот? Как да направим така, че биоразнообразието – сърдечният ритъм на нашата планета – да се възстанови и стабилизира?
Часът на Земята 2023 може да бъде стимул за много повече от изключване на светлините.
Всеки от нас индивидуално може да пази природата. Начинът, по който живеем, е изключително важен – можем да правим по-етични покупки, да консумираме по-малко и по-разумно, да използваме велосипеди за транспорт, да отглеждаме здравословна храна на балкона, на покрива или в градината, да възстановяваме природата там, където живеем, да използваме възобновяеми източници на енергия.

 

Повече за кампанията на https://divite-zhivotni.spasetedivatapriroda.bg/?utm_source=email&utm_medium=municipalities&utm_campaign=EarthHour2023&mc_cid=38fe43c419&mc_eid=f583d2ce92

 

 

Последна промяна: 16 Март 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!