Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Хасково празнува 146 години от Освобождението на България от османско владичество

Хасково празнува 146 години от Освобождението на България от османско владичество

С ритуал по издигане на Националното знаме пред Община Хасково и тържествена церемония в памет на знайните и незнайни герои, загинали за свободата на Отечеството, започна празничният 3 март в Хасково. Пред героизма на жетвите се преклониха кметът на Община Хасково Станислав Дечев, народните представители Катя Панева и Смиляна Нитова, председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, областният управител на Хасково Гинка Райчева, представители на командването на Военните формирования в Хасково и Корен, общински съветници, заместник областният управител Митко Петров, заместник-кметовете на Община Хасково Динко Тенев, Мария Вълчева и Танер Емин, представители на политически сили, патриотични организации, стотици граждани и много деца.

„3 март е Денят на българското национално Възкресение. Преди 146 години България посрещна изстраданата си свобода и пое по пътя на своето независимо развитие. Избра да се движи по него гордо и смело, така както повеляваха заветите на националните ни герои. Затова днес ние празнуваме българската твърдост, почитаме националното ни достойнство и славим юначната сила и воля на нашите революционери. Защото България е жива заради тях! Да живее България! Честит празник!“ С тези думи се обърна към жителите и гостите на Хасково кметът Станислав Дечев.

В празничната програма, организирана от Община Хасково, участваха Мажоретен състав при Младежки център Хасково, Духов оркестър Хасково, Смесен хор „Родна песен“ с диригент Мартин Антонов, Вокална група от ОУ "Шандор Петьофи” и деца от музикална школа “Прима“. Празничното общоградско хоро се изви на пл.“Свобода“ с песните на оркестър „Колорит“ с ръководител Милен Димитров и солисти Надка Димитрова и Марияна Димитрова.

 

 

Последна промяна: 3 Март 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!