Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Хасково почете жертвите на комунистическия режим в България

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев, председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, заместник-кметът Динко Тенев, историци от РИМ-Хасково и граждани почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим в България. „Историците казват, че безумни и жестоки хора винаги е имало. Има ги и днес. Важно е обаче ние никога повече да не им позволим да поведат България по пътя на авторитаризма. Защото единственото хубаво нещо на комунизма е това, че вече го няма! Вечна памет на жертвите на комунистическия режим в България! Никога вече комунизъм!“, написа в профила си в социалните медии кметът Станислав Дечев.

Поклонението в памет на убитите от комунистическия режим се провежда в Хасково по инициатива на Станислав Дечев от 2019 година. Тогава като Областен управител на област Хасково, той покани всички демократичномислещи хора заедно да почитат паметта на убитите от т.нар. народен съд, за да не се забравят никога зверствата на този деспотичен режим.  

Днес за поредна година пред паметната плоча на убитите от партизаните хасковски офицери и войници Велико Маринов, Георги Чукурлиев, Начо Гюлемезов, Панайот Танев, Димитър Маразов, Михаил Илиев и Петър Ангелов бяха поднесени цветя, а заупокойна молитва отслужи отец Никола от храм „Свети Архангел Михаил“. Той призова да помним уроците на историята, за да не повтаря никога терорът на комунизма.

 

 

 

Последна промяна: 1 Февруари 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!