Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Хасково каза „Не на тормоза в училище!“

Хасково каза „Не на тормоза в училище!“

В Деня на розовата фланелка децата на Хасково казаха „Не на тормоза в училище!“ В поредицата от инициативи на Община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни се включиха стотици ученици. Децата участваха в дискусия на тема „Училищен тормоз. Разпознаваме ли го и как да му противодействаме“ и коментираха документалния филм "Агресия", предоставен на МКБППМН Хасково безвъзмездно от Асоциация „Докосни дъгата“.

Точно в 12 на обяд малки и големи ученици от ПГТ „Александър Паскалев“, ОУ “Христо Смирненски“, СУ „Васил Левски“, ПГДС „Цар Иван Асен II“, СУ „Паисий Хилендарски“, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ и много други се хванаха за ръце и описаха кръг на доброто в центъра на града. Символично те изхвърлиха негативните си мисли и подариха с усмивки посланията си за доброта и човечност.

Заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев, председател на МКБППМН, благодари на младите хора за това, че са съпричастни с каузата на Деня на розата фланелка. „Искам да ви пожелая да бъдете по-смирени. И както сте съпричастни с радостта на приятелите си, така бъдете съпричастни и с тяхната болка. Бъдете здрави и щастливи и нека за поредна година всички заедно да кажем #НеНаТормоза!“, призова зам.-кметът Динко Тенев.

Розова рамка за снимки със силни думи-послания запечата спомена от днешния Ден срещу тормоза в Хасково.

Последна промяна: 28 Февруари 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!