Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Фотосесия-конкурс за деца за най-гиздава българска народна носия „Аз съм българче!“

Община Хасково организира фотосесия-конкурс „Аз съм българче!“ в рамките на Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ Хасково 2023г.

На 14 май /неделя/ от 16,00 до 18,00 часа до китната люлка до голямата сцена в парк Кенана всички малки и пораснали деца, на възраст до 18 години, са поканени да се включат във фотосесията-конкурс „Аз съм българче!“.

Условие за участие: всяко дете да бъде облечено с народна носия.

Професионален фотограф ще направи снимки на децата, които желаят да покажат пъстрите български народни носии и шарените ни шевици. Снимките от фотосесията ще бъдат включени във фотоалбум.

Той ще бъде публикуван на официалните файсбук страница https://www.facebook.com/Municipality.Haskovo и инстаграм профил haskovo.municipality на Община Хасково на 16 май 2023г.

Това ще стане след изрично попълнена декларация за съгласие от страна на родителите.

Малките модели, събрали най-много харесвания в социалните мрежи, ще получат награди от кмета на Община #Хасково Станислав Дечев на 1 юни- Международен ден на детето.

Гласуването ще продължи от 16 май до 30 май 2023 г. /включително/.

Националният събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ Хасково 2023 ще се проведе на 12, 13 и 14 май в парк „Кенана“.

За първи път в рамките на Събора ще се проведе фотосесия-конкурс за деца за най-пъстра, най-гиздава и най-красива българска народна носия, за да казват с гордост нашите деца „Аз съм българче!“

 

Последна промяна: 10 Май 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!