Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Фотоконкурс „Хасково – светла коледна приказка!“ 2023

Община Хасково обявява Втори фотоконкурс за най-красива коледна украса на тема „Хасково – светла коледна приказка“.

След огромния интерес към първото издание на фотоконкурса „Хасково-светла коледна приказка!“, община Хасково отправя приятно предизвикателство към всички, които обичат града ни, да покажат през фотообективите си вълшебството на Коледния дух и на Новогодишните емоции.  

Хасково вече блести в своята Коледно-новогодишна празнична украса. Близо 110 000 коледни лампички озаряват града ни и създадат празнично настроение за всички жители и гости на Хасково. В светлина се къпят вече Коледното дърво на централния площад, елхата пред Бизнесцентъра, пред сградата на Община Хасково, в нова светлинна премяна са дърветата на бул. „Раковски“. Традиционно в коледни сияния са Монумент Света Богородица, централна пешеходна градска част, Оранжевият мост, Арката на парк Кенана, част от кръговите кръстовища на входовете на града, Синьото небе, Драматичния театър и галерия „Форум“, декоративните елементи в парковете в центъра на града, Старата часовникова кула и други места.

Към този океан от сияние вече се прибавят и хилядите светлини от Вашите домове, коледни дръвчета, обществени сгради, офиси, търговски обекти и др. Затова искаме с Вашите фотографии да разкажем нашата звездна коледна #приказка.

Регламент на конкурса „Хасково- светла коледна приказка“:

Изпратете ни снимки на празнично украсените домове и градини, офиси, корпоративни сгради и търговски обекти, градски пейзажи, панорами и др., а ние ще наградим снимките, запечатали светлините на най-красивите и тематични коледни решения.

Във фотоконкурса ще се допускат за участие до 3 снимки от един автор. Те трябва да са авторски, актуални и да са съобразени с темата „Хасково – светла коледна приказка“.

Формат и технически изисквания:

За участие се приемат само файлове във формат JPEG. Препоръчителният размер за оптимална визуализация на изображението е 3000 px по дългата страна. Не се препоръчва участието с по-малки изображения.

Допустими са обработка на снимката за яркост и контраст, изостряне на изображението, кропване на снимката.

Не са допустими фотоколажи, снимки ретуширани дигитално и съдържащи надписи, графики, рамки или дати.

Всички снимки трябва да бъдат придружени от текстов файл, който да съдържа:

 • Заглавие на снимката
 • Трите имена на автора
 • Клас или възраст
 • Координати за връзка с автора /точен адрес, телефонен номер и e-mail/

*Ако на снимките има деца, ненавършили 18 години, е задължителна декларация за съгласие за публикуване на снимката от родителите на сниманото дете. Ако липсва такава декларация, фотографията няма да бъде включена в конкурса!

Снимките трябва да бъдат изпратени на e-mail: photos@haskovo.bg до 24,00 часа на 7 януари 2024 г. /включително/. Фотографии, изпратени на други електронни адреси, приложения или платформи, както и след тази дата, няма да се приемат!

На 8 януари 2024 г. всички коректно изпратени снимки ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Община Хасково и в инстраграм профила ѝ. Гласуването в социалните мрежи ще бъде чрез реакция на снимката и ще продължи до 24,00 часа на 14 януари 2024г. /включително/. Снимките, събрали най-много харесвания в двете социални мрежи, ще получат специални награди.

Професионално жури, с председател Славян Костов, ще оцени всички фотографии и ще определи победителите в различните категории.

Община Хасково ще връчи награди за:

 • Най-красива украса на коледно дърво
 • Най-красива украса на градина или двор
 • Най-красива украса на сграда- офис, търговски обект, обществена сграда, панорама на града и др.
 • И домашните любимци празнуват Коледа
 • Награда за най-много реакции във Фейсбук
 • Награда за най-много реакции в Инстаграм
 • Голямата награда на журито
 • Наградата на Кмета на Община Хасково

Наградите ще бъдат връчени през януари, датата ще бъде обявена, след приключване на гласуването. Всички участници във фотоконкурса ще бъдат уведомени допълнително за часа и мястото на церемонията по награждаване, затова е важно да посочат коректни данни за контакт.

Нека да кажем заедно #АзОбичамХасково и да покажем, че #ХасковоМоже да бъде светла коледна приказка!

#ХасковоСветлаКоледнаПриказка

Последна промяна: 9 Декември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!