Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Финалът на АРТКРАФТ ФЕСТ постави началото на новия театрален сезон в Хасково

Най-мащабният арт-фест в Хасково АРТКРАФТ постави финал на осемдневния маратон от събития с постановката „Можеш ли да повярваш“.

Експерименталната пиеса се игра под открито небе. Тя е провокативна, както за актьорите от трупата на ДКТ „Иван Димов“, така и за публика. Режисьор е Елин Рахнев. Финалът на АРТКРАФТ ФЕСТ снощи откри новия творчески сезон на Хасковския театър.

„Можеш ли да повярваш“ се реализира по проект на Община Хасково, ДКТ „Иван Димов“, „Алианс за регионално сътрудничество и развитие“ и North Consulting (Исландия). Плакатът за постановката беше излъчен след конкурс. Сред проектите за плакат, журито отличи с награда идеята на Божидара  Михалева и Георги Иванов, който става и официален плакат на постановката.

Уникалният арт- фест се реализира по проект BGCULTURE-2.002-0026 "АРТКРАФТ" с финансовата подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 чрез Програма РА 14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”, Резултат 2 „Подобрен достъп до изкуства и култура“.

*Снимки: Славян Костов

Последна промяна: 18 Септември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!