Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Екип на студио „Нада“ спечели голямата награда в архитектурния пленер АРТ ЗОНА ХАСКОВО

Екип на студио „Нада“ спечели голямата награда в архитектурния #пленер АРТ ЗОНА ХАСКОВО. Идеята е разработена от арх. Антонина Тритакова, арх. Георги Събев и к.арх. Росица Мирчева. Премиите на отличените три архитектурни решения за АРТ ЗОНА ХАСКОВО връчи кметът на Община #Хасково Станислав Дечев. Екипът на студио „Нада“ спечели премия от 3000 лв. Оценките на представените шест идейни проекта даде жури в състав: проф. д-р арх. Тодор Булев – председател на УС на САБ, арх. Владимир Милков – председател на УС на КАБ, арх. Константин Димов – член на УС на КАБ, Председател на комисията по международна дейност, арх. Десислава Стоянова – носител на Първа награда в Националния конкурс Сграда на годината 2021, арх. Делчо Делчев – съосновател на Сдружение Трансформатори, арх. Веселин Серкеджиев – член на УС на САБ и арх. Тодор Грозев – главен архитект на Община Хасково.
Втората награда в пленера в размер на 1000 лв. журито присъди на арх. Манол Манолов, третата премия в размер на 500 лв. бе връчена на арх. Михаил Дянков. В пленер АРТ ЗОНА ХАСКОВО своите идеи представиха още арх. Георги Тангарджиев, арх. Стойчо Добрев и арх. Минчо Стоянов- студио „Нрав“.
Журито на конкурса предложи на кмета на Община Хасково да възложи на първите три премирани проекта да доразработят и обогатят проектите си. Да се организира изложба, за да бъде запозната обществеността на Хасково с идеите за бъдещата АРТ ЗОНА ХАСКОВО, която ще се намира на мястото на сегашния Книжен пазар. Общото между всички проекти е запазване на площадното пространство и осмислянето му като място за събития, арт-прояви и зони за отдих. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев увери, че реализацията на този проект ще бъде обсъдена с хасковската общественост и ще бъде избрано най-доброто решение. „Всички проекти са впечатляващи. Във всеки проект има елементи, които са интересни и могат да бъдат използвани в различни зони на града. Това са дизайнерски елементи, които могат да затвърдят уникалността на града ни“, коментира кметът на Хасково. Станислав Дечев благодари на всички участници, на журито и на арх. Нина Танчева за усилията и вдъхновението, с което работеха за АРТ ЗОНА ХАСКОВО, за да се организира животът на това централно място на града по един нов модерен начин.
#АртЗонаХасково #ХасковоМоже

Последна промяна: 8 Октомври 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!