Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Днес стартира двудневната среща- експертен обмен Норвегия- България по проект  “Рехабилитация и модернизация на системи за външно осветление в община Хасково“

Днес стартира двудневната среща- експертен обмен Норвегия- България по проект  “Рехабилитация и модернизация на системи за външно осветление в община Хасково“, BGENERGY-2.001-0077-015

В рамките на работния форум се проведе семинар с участието на Андерс Столан – консултант и представител на партньора по проекта INTERNATIONAL DEVELOPMENT NORWAY ASSOCIATION/ Асоциация „Интернейшънъл девелопмънт Норуей “, Норвегия и инж. Петя Нешева от Агенцията за устойчиво енергийно развитие, екипа на проекта от община Хасково, представители на населените места, където се изпълнява проекта, на учебни заведения и други.

Напредъкът на проект “Рехабилитация и модернизация на системи за външно осветление в община Хасково” представи ръководителят на проекта инж. Даяна Добрикова, а гостуващият партньор от Норвегия сподели добри практики и решения за енергийна ефективност в Норвегия за възобновяемата енергия и възможностите пред общините.

Утре партньорите по проекта продължават работа с посещение в населените места, където се реализира проект “Рехабилитация и модернизация на системи за външно осветление в община Хасково”. В Гарваново, Въгларово, Клокотница и кв. „Болярово“  вече се извърши подмяна на съществуващите улични осветителни тела със съвременни енергийно ефективни светодиодни осветителни тела, инсталирани са системи за управление, контрол и мониторинг на потреблението на електрическа енергия за улично осветление, изградени са съоръжения за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници за нуждите на външното осветление.

Последна промяна: 23 Август 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!