Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Детски хор „Орфей“ и Националният фестивал на коледната и новогодишната песен са номинирани за престижни отличия от Българското национално радио

Детски хор „Орфей“ и Националният фестивал на коледната и новогодишната песен са номинирани за престижни отличия от Българското национално радио.

За първи път хасковска формация и музикално събитие получават престижни номинации в авторитетната анкета на БНР – предаването „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“, съобщи диригентът на хор „Орфей“ Елена Шопова.

Нека всички подкрепим хор „Орфей“, номиниран в категория "Ансамбъл на годината" и Фестивала на коледната и новогодишната песен в категория "Музикален проект на годината".

Национална анкета сред слушателите на БНР за избор на "Музикант на годината" в класическите жанрове се провежда от 1991 г. Освен голямата награда "Музикант на годината" - уникална бронзова статуетка на скулптора Христо Илиев, според броя на гласовете се определят и призове в няколко други категории, сред които "Активна творческа дейност", "Ансамбъл на годината", "Музикален проект на годината", "Премиера", "Юбилей", "Млад музикант на годината" и др.

В 32-рото издание на анкетата на Националното радио Детски хор „Орфей“ и единственият в Европа фестивал на коледната и новогодишна песен, който се провежда в Хасково, имат шанс да спечелят престижните отличия.

Гласувайте и подкрепете талантливите деца на Хасково!

МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА 2022 – кой ще бъде той, решавате Вие!

https://bnr.bg/horizont/page/muzikant-na-godinata

 

Последна промяна: 6 Януари 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!