Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Деца и експерти дискутираха опасностите в дигиталното пространство

 

 

Превантивно-информационният център по наркотични вещества към Община Хасково проведе днес обучителна среща между ученици от Хасково и Явор Колев -  директор „Информационни технологии и Киберсигурност“ към ЗК „Лев Инс“- София.  

На срещата присъстваха  ученици от 5 до 7 клас от училищата в Хасково. Младежите получиха полезна информация по теми свързани с киберсигурността, дигиталната грамотност и безопасното поведение в интернет. Възрастта между 13-15 години  е най-рисковата, твърдят специалисти, защото тогава тийнейджърите експериментират и изпробват границите на позволеното и непозволеното. В тази възраст се повишава рискът от нежелани контакти, онлайн тормоз, кликане върху подвеждащи реклами и видеа с неподходящо съдържание, като например порнография, жестокост, насилие или нецензурен език и други, стана ясно по време на дискусията.

Събитието е част от националната кампания на компанията „Пази детето в интернет“. Целта е да се предпазят децата от опасностите и рисковете в дигиталното пространство.

Последна промяна: 29 Ноември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!