Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Ана-Мария Петкова от спортен клуб „Атлетик“ Хасково е „Атлет на годината за 2022 година“

Ана-Мария Петкова от спортен клуб „Атлетик“ Хасково е „Атлет на годината за 2022 година“ при младежите. Призът на надеждата на българската лека атлетика бе връчен днес на официална церемония от кмета на Община Хасково Станислав Дечев. „Благодаря на хасковския клуб „Атлетик“, на треньора Димитрия Найденова и на невероятната Ана-Мария Петкова за това, че благодарение на тях Хасково през 2023 година за първи път ще се появи на лекоатлетическата карта на Програмата „А1- атлетика за младежи“. За мен това е огромна чест и Ви уверявам, че Община Хасково прави всичко, за да подкрепи спорта. Благодаря на Ана-Мария за това, че тя се състезава за нашия клуб и прославя името на Хасково“, каза кметът Станислав Дечев. Той пожела успех на всички български атлети през 2023 година и подчерта, че за първи път през тази година Хасково ще бъде домакин на кръг от Програмата „ А1 – атлетика за младежи“ на 16 и 17 май.

Ана-Мария Петкова от СК „Атлетик“ е генерален победител в лекоатлетическата верига А1 през 2022 година. Само за една година тя има в актива си 24 медала от различни турнири в страната, а в рамките на веригата А1 има завоювани три първи места, едно второ и категорична победа на заключителния турнир в Дряново.

На церемонията, организирана от Българската федерация по лека атлетика и Програма „А1- атлетика за младежи“, бяха връчени отличията на най-добрите български лекоатлети. Пламена Миткова е „Атлет на България“, харманлийскитят състезател Бажидар Саръбоюков е на трета позиция, а другият възпитаник на треньора Димитър Карамфилов - Ирен Саръбоюкова е на 12 позиция сред 20-те най-добри лекоатлети на страната.

Последна промяна: 13 Януари 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!