Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

17 двойки ще бъдат подпомогнати от Община Хасково през 2024 г. за инвитро и инвиво процедури 

 

17 двойки ще бъдат подпомогнати от Община Хасково през 2024 година за инвитро и инвиво процедури 

 

Комисия, определена със заповед на Кмета на Община Хасково, за финансово подпомагане на процедури инвитро и инвиво на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми на територията на Община Хасково, разгледа подадените 17 (седемнадесет) заявления на двойки с репродуктивни проблеми, кандидатстващи за финансова помощ. Комисията установи, че всички  17 (седемнадесет) двойки отговарят на условията и ще бъдат подпомогнати от Община Хасково. Общата стойност, заложена в бюджета, е 100 000 лв.    

       На следващо заседание на Общински съвет –Хасково  ще бъде предложено на общинските съветници да приемат решение за отпускане на сума за всяка от одобрените двойки за инвитро и инвиво процедури.   

       Община Хасково подпомага семейства, лица и двойки с репродуктивни проблеми от 2014 г. До сега благодарение на тази инициатива, са се родили 33 бебета. Общо подпомогнатите двойки през годините са 179. През миналата 2023 г. 30 двойки  получиха финансиране за процедури, които ще им дадат възможност да сбъднат най-съкровената си мечта-да станат родители.

 

Последна промяна: 22 Май 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!