Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Воден свят и терапевтична конна езда

 

Община Хасково подписа договор  по проект „Воден свят и терапевтична конна езда” финансиран от Фонд социална закрила към Министерство на труда и социалната политика. Проектът е на стойност 8 885,80лв, от които 90%  -  7997,22 лв. осигурени от Фонд социална закрила и 10% - 888,58лв от Община Хасково.

Срокът за изпълнение е 1 месец.

Съгласно проектното предложение 30 деца с увреждания ще имат възможност за рехабилитация чрез занимания по плуване и терапевтична конна езда.

Основната цел на проекта е да допринесе за подобряване на физическото и психо-емоционално състояние на децата и младежите, включени в целевата група. Децата , които ще участват в проекта са от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания,  Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, както и за деца и младежи от Дневен център за деца и младежи с увреждания „Марина“ в  гр. Хасково. В рамките на един месец децата ще участват в комплексна рехабилитационна програма по плуване в басейн в с. Минерални бани  и индивидуална работа при терапевтични процедури с коне в с.Горно Брястово. Транспорта до конната база и  басейна ще бъде осигурен от Община Хасково.

Последна промяна: 12 Август 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!