Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

100 Intelligent Citie Challenge (ICC)/ Предизвикателството 100 интелигентни града

 

С удоволствие Ви съобщаваме, че Хасково е приет за участие в програмата “Предизвикателството интелигентни градове” (Intelligent Cities Challenge – ICC) на Европейската комисия.

От 28 септември до 2 октомври, стартира официално с първото онлайн събитие на програмата – 1-st ICC City Lab.

ICC е най-новата инициатива на Европейската комисия за изграждане на зелена Европа, чрез насърчаване на интелигентен и устойчив растеж в европейските градове, а Хасково е сред 100-те града от цяла Европа, приети в програмата.

Във връзка с официалният старт на ICC в пет поредни следобеда ще се проведе поредица от виртуални събития, чрез които ще се даде възможност на участващите градове да се свържат в мрежа и да проучат допълнително темите на предизвикателството.  Първият ден от официалният старт на програмата е информационен и ще се фокусира върху визията на Европейския съюз за предизвикателството пред новоприетите градове.

Обществеността и заинтересованите страни в град Хасково са поканени да се присъединят към онлайн събитието 1-st ICC City Lab на 28 септември (от 13:30 ч., централно европейско време), като се включат в панелните дискусии с акцент върху ролята на градовете и техните екосистеми в търсене на зелено, цифрово възстановяване и социална устойчивост.

Избраната приоритетна категория от Хасково е иновативно образование и обучение за повишаване на квалификацията и преквалификацията.

Последна промяна: 9 Август 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!