Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ОТНОСНО: ЗАПОЧВАНЕ НА СПЕШНИ СТРОИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ ПО УКРЕПВАНЕ НА УЛ. „СТОЯН ЗАИМОВ“ 24-33, ГР. ХАСКОВО.

 

ДО

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ХАСКОВО

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА

 

От съветниците на ПП “Възраждане” в Общински съвет – ХАСКОВО

Относно: Започване на спешни строителни дейности по укрепване на ул. „Стоян Заимов” 24-33 гр.Хасково.

 

Госпожи и господа общински съветници ,

На ул. „Стоян Заимов 24-33 гр.Хасково кв.Червена стена, от дълго време не само че не е асфалтирана, но и пропада от двете страни на къщите. Вместо тротоари зеят пропасти и дупки към пропаднали дворни места и пр. Всъщност това в 21 век , не е улица, а някакъв вид калдъръм. Калдъръмът няма канализация, всички къщи на него имат септични ями. На тази улица няма как да влезе снегопочистваща техника, пожарна , линейка и всякакъв автомобил, който е по-голям от лекотоварен.С всеки изминал ден улицата се стеснява, защото пропада и от двете страни, поради липса на подпорни стени. За тротоари е немислимо да говорим. Улицата се води в началото на втора зона в Хасково, което си е почти централна част на града.Израснали храсти държат донякъде пътя,за да не пропадне докрай.През дъждовните периоди, става безумно преминаването през улицата, а през зимата, замръзването и вледеняването е дори опасно за живота на преминаващите. Хората от улицата нееднократно са подавали жалби и молби до кмета, за да получат помощ и да им бъде обърнато внимание. Но, реакция няма. В южния край на пътя, преди години е построена кооперация, която е на по-ниско ниво от спорната улица, а след строителството на самата кооперация липсва подпорна стена. Това спомага за екстремното пропадане и стесняване на пътя в последните години. Вече дори е имало инцидент с паднал в обособилата се пропаст човек.

 

РЕШЕНИЕ:

На основание чл.21, ал.1, т.23 от Закон за местното самоуправление и местната администрация, на основание на чл.195 и чл.196 от Закона за устройство на територията, на основание чл.418 от Гражданския процесуален кодекс, Общински съвет - Хасково:

1.Задължава Кмета на община Хасково да предприеме спешни строителни дейности по укрепване на улицата, находяща се в гр.Хасково, на ул. „Стоян Заимов” 24-33, поради опасност от свличане на земни маси.

2.Съгласно чл.60 от АПК, Общински съвет Хасково допуска предварително изпълнение на решението, с оглед спешността на действията, които следва да се предприемат.

 

С УВАЖЕНИЕ:

Ясен Колев …………… Атанас Кръстев ……………

Последна промяна: 19 Април 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!