Кметът  Добри Беливанов посрещна в сградата на община Хасково чуждите официални делегации гости на града по повод празника на Хасково 8 септември.

„Скъпи Добри, радвам се, че съм тук!“  така на  чист български език поздрави кмета на френския град Шатион  Мишел Етроа. Той подчерта, че преди дни в неговия град е гостувал хасковски хор, а сега той води в Хасково повече от 50 деца и млади хора. Според него  контактите между младите хора ще допринесат за по-доброто общо бъдеще.Кметът на Шатион изказа удовлетворението си, че именно при посещението си в Хасково се е запознал и са започнали контакти с общини от други страни като Русия и Германия.

 С приветствия към кмета и жителите на Хасково се обърнаха  и представителите на Лестър- Великобритания, Шатура- Русия, Визеу-Португалия,Крефелд -Германия.

Всички делегации  благодариха за топлият прием, отчетоха много доброто сътрудничество с Хасково .Те подариха сувенири на кмета, който също бе приготвил подаръци за тях- вино и сувенири.

В понеделник-10 септември  в 10 часа в залата на втория етаж на общината ще бъде подписано споразумение за продължаване на договора за сътрудничество  между Хасково и  Лестър, Великобритания.

След срещата участниците в нея си направиха снимка за спомен пред сградата на Общината.