Кметът Добри Беливанов откри кампания „Хасково срещу дрогата 2018“. Първото събитие в седмицата, посветена на борба с употребата на наркотици, е „Еньовденски базар“, където са представени над 15 фирми предлагащи мед, пчелни продукти, билки и билкови продукти. 10 от фирмите участват на базара за четвърта поредна година.

В навечерието на празника на билките Еньовденска ръченица на танцьорите от ансамбъл “Южняче“  украси централната част на Хасково. Танцьорите, кметът придружен от журналисти и гражданите минаха под Еньовденски венец за здраве.

 Хоро се изви около Еньовденския венец. Градоначалникът разгледа базара на мед, билки и биопродукти.

В рамките на "Хасково срещу дрогата 2018" са предвидени театрални постановки, изложби, състезания. Седмицата завършва на 29 юни с Хасково рок с участието на групите STOKHOLM, Хангар 42, ПИФ и БТР.

Кампанията “Хасково срещу дрогата 2018” е организирана от Община Хасково, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно – информационен център по наркотични вещества.