Кметът Добри Беливанов присъства на тържеството по повод изпращането на випуск 2018 в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ Хасково. Пред абитуриентите той заяви: „Всяко едно изпращане на випуск е повод за много радост, като израз на добре свършена работа през годините. Израз на едно успешно завършване на степен на образование, повод за много надежди към бъдещето и очаквания от живота. Скъпи абитуриенти, тук  вие оставяте много спомени и емоции.  Запазете изминалите пет години в себе си, като  един специален момент, след който сте стъпили в живота на големите. Пожелавам Ви да сбъднете всичките си мечти, никога да не забравяте своите учители и да се връщате в родния си град с усещането, че винаги тук сте си у дома! Уважаеми преподаватели, благодаря Ви че дадохте всичко от себе си, за да могат тези млади хора да тръгнат по пътя на живота със самочувствие и увереност. Пожелавам Ви здраве и все повече и по-успешни ученици.“

В словото си директорът на гимназията Деян Янев заяви, че Випуск 2018 е един от най-силните през последните години. „И като знания, и като постижения, и като поведение. Те вдигнаха много летвата и ще са необходими значителни усилия, за да се защити това високо ниво. Защото престижът на едно училище се дължи на неговите ученици”.

Кметът Добри Беливанов поздрави носителя на "Златаровска награда"  Тодор Кирев, който в края на миналата година го замени на поста за един ден в инициативата “Мениджър за един ден“ .