140 години от Освобождението на Хасково се честват днес

140 години от Освобождението на Хасково бяха чествани днес с ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника-морена до църквата „Св.Богородица“.  Преди ритуала литургия отслужи ставрофорен иконом  Антоний Енев заедно с още трима хасковски свещеници. В словото си кмета припомни значимостта на днешния ден за Хасково и важната роля на всички будители и ревюлюционери за Освобождението. „140 години вече живеем в един свободен  град, горди от своето минало и вярващи в още по-доброто си бъдеще ,„ каза още кмета Добри Беливанов.

Венци и цветя поднесоха председателят на Общинския съвет Таня Захариева, областният управител Станислав Дечев, децата от трети клас на ОУ “Кирил и Методий“, патриотични и политически организации, граждани.

В ритуала участваха части от формирование 52 740 и Духовия оркестър към Общината.

По повод 140-годишнината от Освобождението на Хасково днес в 18.00 часа в залата на ДКТ "Иван Димов" е насрочен празничен концерт.

Припомням, че тази година в чест на годишнината от Освобождението на Хасково Общината обнови пространството около паметника-морена. Направено е ново зацветяване и бе поставен пилон с националния трибагреник.

Върни се в началото на страницата