12 фотографии включва календарът на Община Хасково за 2018 година. Те са дело на Габриела Нанева, Гергина Георгиева и Селин Миткова от Фотоклуба към Младежки център с ръководител Слявян Костов.

Фотографиите са обработени със специален софтуер и наподобяват картини с маслени бои. Платната бяха  част от изложба под надслов  „Три“ в галерия Форум. Подобна изложба се прави за първи път в Хасково. Кметът Добри Беливанов благодари на младите хора за отличната им работа и заяви, че календарът на Общината е като нейна визитка и той се гордее с тази визитка. Градоначалникът връчи на фотографите грамоти за участие в изработването на календара и сувенирни сребърни монети.

„Първообразът на фотографията е изобразителното изкуство. С тази изложба правим жест и реверанс към изкуството, откъдето е тръгнала фотографията. Да съчетаеш двете изкуства, особено когато имаш отношение и към едното, и към другото с еднаква страст, е наистина голямо удоволствие.Трите момичета имат по-ценно нещо от всеки софтуер – те имат усещане за перфектна композиция и игра с цветовете. Хасково позира пред тях със своята фотогеничност“, каза при откриването Славян Костов. Той благодари за доверието и подкрепата на кмета за осъществяването на фотографиите и изложбата. На откриването на изложбата  присътва и Веселина Делчева ръководител на школа „Колорит“ , където рисуват и трите момичета. Гост при откриването бе и Гергана Гочева заместник директор  на ЕГ“Проф.д-р Асен Златаров“, където учат Селин и Габриела. Гергина е студентка в Нов български университет.

Авторите на фотосите изразиха надежда, че всеки може да види Хасково от техния ъгъл - красив, топъл, уютен, пазещ хилядолетна история модерен град.  Цяла година са снимали фотографиите, за да могат да уловят различните сезони в града.

Изложбата остава в галерията до 14 декември, след което платната ще бъдат експонирани в сградата на Общината.