"Впечатлен съм от Хасково, изключително красив град, с много добри перспективи за развитие.", това заяви   Негово превъзходителство Сьорен Якобсен,  посланик  на Кралство Дания, при първата си неофициална среща с кмета на Хасково Добри Беливанов.

Негово превъзходителство разказа, че е от няколко месеца посланик у нас, като преди това е бил  представител на Дания в Китай. По негови наблюдения много датски фирми се оттеглят от Китай и имат намерение да разкрият свои представителства в Европа. 15 компании имат представителство у  нас.  Посланикът и кметът коментираха, че е добре бизнес делегация да посети региона за да види на място възможностите. Кметът презентира пред посланика идеята за създаване на бизнес зона в района на предоставеното от Министерството на отбраната на общината летище Узунджово.

Оказа се, че посланикът е добре запознат с работата на хасковския диригент Михаил Делчев в Дания. Негово превъзходителство заяви, че е възхитен от изпълненията на  Хора за български фолклор,  ръководен от Делчев. Посланикът прояви интерес към Музея на тракийското изкуство в източните Родопи в село Александрово.

Бъдещото европредседателство на България също бе тема на  разговорите между Добри Беливанов и Сьорен Якобсен.

Негово превъзходителство подари на кмета фотография на известен датски фотограф, а той му върна жеста с умалено копие на статуята на Св. Богородица с Младенеца.