Кметът на община Хасково Добри Беливанов присъства на освещаването на обновения клуб на Сдружение  „Диабет 2012“. Водосвет отслужи отец Златко.

Председателят на Сдружението Милка Кънчева благодари на Oбщината в лицето на кмета Добри Беливанов за подкрепата. Няколко години в помещението на клуба беше настанено и читалище, което създаваше пречки за осъществяването на дейността на Сдружението на диабетоболните. Тази година Oбщината премести читалището в друга сграда и така вече  има достатъчно място да бъде реализирана идеята за създаване на Здравен център за диабетоболни, каза Кънчева.Тя добави, че със съдействието на Oбщината е направен малък ремонт на помещението, осигурено е отопление, закупуват се тестове за периодични измервания на кръвната захар на членовете на Сдружението.

В Световният ден за борба с диабета -14 ноември,  от   Сдружение  „Диабет 2012“ отчетоха, че в Хасково има над 3 600 души засегнати от захарна болест.

Кметът приветства членовете на Сдружението и обърна внимание на факта,  че все повече деца са засегнати от коварната болест. Той призова за повече активна работа за превенция сред децата.