11 фирми кандидатстват по обществена поръчка, обявена от Община Хасково, за изграждане на 8 детски и спортни площадки в град Хасково. Някои от площадките ще са на мястото на вече съществуващи. Заедно с поставянето на съоръженията за игра на децата ще се облагородява и пространството около тях. Пример за това е площадката в кавратал „Хисаря“, където освен детски кът, ще бъде изградена и зона за отдих.
Комисия с председател заместник-кмета Велин Балкански днес отвори 30 подадени оферти за обособените 8 позиции. На откритото заседание присъстваха представители на фирми и журналисти. Някои от фирмите кандидатстват за изграждането и на 8-те площадки, други на част от тях, затова броят на офертите е по-голям от броя на фирмите - участнички. 
Детски площадки ще бъдат изградени в кв.“Болярово“, където стойността на проекта е за над 90 хиляди лева.Там ще се облагороди изцяло мястото между улиците „Св.Харалампий“, „ Априлско въстание“ и „ Хан Пресиян“.
Втората позиция е за площадка между улиците „Поройна“, „Сливница“, “Ген.Радецки“ и „Мадара“, за която са определени над 97 хиляди лева.
Трета обособена позиция е детска площадка между улиците „Червена стена“ и „Панорама“, за която са отделени повече от 66 хиляди лева.
Ще се облагороди и мястото между улиците „Добруджа“, „Веслец“ и „Епископ Софроний“. Там съоръженията за игра са предвидени така, че да могат да се използват и от деца с увреждания. Сумата за това благоустрояване е 37 550 лв.
Ще се обнови и детската площадка между улиците „Ангел Войвода“ и „Люлин“ (южно от гаражите на улица „Родопи“ ), като за там са предвидени 40 хиляди лева.
Площадката в квартал „Хисаря“ е в края на улица „Пещера“, до блока. Освен съоръжения за игра на децата ще има кош за стрийтбол и тенис маса. Там е предвидено и цялостно озеленяване с храсти и дървета. Сумата за този ремонт е над 136 хиляди лева.
Нови съоръжения за игра на децата ще има и в междублоковото пространство на улиците „Витоша“, „Цар Калоян“ и бул.“Стефан Стамболов“, за които са предвидени над 37 хиляди лева.
Планирано е облагородяване и на простраство между улиците „Каменна“ , „Охрид“ и „Стоян Заимов“. Освен нови стълби от южната страна ще има и фитнес уреди на открито върху специална настилка, ще се подмени част от настилката и ще се изградят  три паркоместа. Стойността на този проект е 17 102 лв.

Изпълнителите на ремонтите трябва да бъдат определени от Комисията до 31 януари 2018 година.