Кметът на община Хасково Добри Беливанов днес бе гост в ДГ“Слънце“ където чете приказка на децата от подготвителна група. Посещението му бе част от проявите посветени на „Седмицата на бащата“ . Кметът избра да прочете българска народна приказка“ Най-хубавото птиче“ .

  Той сподели пред децата, че много често чете от тази книжка приказки на четиригодишната си внучка.Добри Беливанов подари на градината луксозно издание сборник с 52 български народни приказки.

   Директорката на ДГ“Слънце“  Анна Йорданова  благодари за подаръка и заяви, че книгата ще бъде оставена в методичния кабинет, където ще може да се ползва от всички деца.

 Децата поздравиха кмета с песен разказваща за обичта и му подариха изработено от  тях пано със слънце.

 Седмицата на бащата е международна инициатива на фондация “MenCare” и се отбелязва за трета поредна година в детската градина,  разказа директора Анна Йорданова. “Основната цел на инициативата е да покажем, че мъжете също имат своето място в отглеждането и възпитанието на децата, както и да провокираме татковците да бъдат по-смели и да участват по-активно в живота на детската градина и на своето дете“, каза Анна Йорданова.